3 + 1 boeken om te zorgen dat je overleeft

Als het zover is en de apocalyps heeft plaatsgevonden, dan wil je natuurlijk overleven. Als je de vijf dingen in huis hebt die ik eerder beschreef, heb je je kansen al vergroot, maar dan ben je er nog lang niet. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar boeken die je overlevingskansen verder kunnen vergroten. Ik heb nu drie boeken gevonden die volgens mij genoeg basale kennis en kunde bevatten om langdurig overleven mogelijk te maken. En waarom boeken en geen apps of websites? Omdat boeken nou eenmaal geen elektriciteit nodig hebben…


sas 1. Het SAS survival handboek. Dit is één van de beste survival boeken die er tot nu toe geschreven is. Het is gebaseerd op de survival technieken van special forces van het Groot-Brittannië. Hierin vind je tips om eten te vinden, een onderkomen te bouwen en allerlei informatie over eerste hulp in noodsituaties. Ook handig is het gedeelte over urban-survival, iets wat zeker handig van pas komt als een doomsday scenario uitkomt.

km22. Overleven op je eigen km2. Nadat je in eerste instantie hebt weten te overleven, is het belangrijk om te zorgen voor een goed vervolg. Overleven op je eigen km2 gaat hier op in. Van het verbouwen van groenten en het houden van dieren, tot het zuiveren van water en het inmaken van de oogst zodat het langer houdbaar blijft. Het is een uitgebreid boek dat er naar streeft om de lezer van genoeg informatie te voorzien zodat hij zelfvoorzienend kan zijn. (kijkje binnen in) (volgens Ad Vlems van Ecodorp Boekel zeker een aanrader!)

verloskunde3. Praktische Verloskunde. Misschien vind je dit een rare suggestie, maar als we een nieuwe samenleving willen opbouwen, dan zal voortplanting daar een belangrijk onderdeel van zijn. Dan is het wel belangrijk dat je weet hoe je kan helpen om een kind goed op de aarde te zetten. Nu is dit uiteraard een natuurlijk proces en hadden ze vroeger ook zulk soort boeken niet, maar vroeger gingen er dan ook veel meer vrouwen en kinderen dood bij een bevalling. En dat moeten we uiteraard niet hebben als we al met weinig mensen zijn.

 

En als je dan na het harde survival werk van tuinieren en je kostje bij elkaar scharrelen even wil ontspannen, dan heb ik nog een andere leestip:

Robinson Crusoe, een van de meest gelezen en verkochte boeken ter wereld op het gebied van overleven. Niet dat je hier echt veel van zal leren, maar het geeft je in ieder geval hoop dat het mogelijk is. Een mentaal steuntje in de rug in barre tijden.

Als je één boek zou mogen kiezen dat doomsday zou overleven, welke is dat dan en waarom?

robinson_crusoe1

One thought on “3 + 1 boeken om te zorgen dat je overleeft

  1. […] en niet werkt, maar gelukkig zijn er ook heel goede boeken over dit onderwerp. Het boek dat je al eerder op je blog besproken hebt, Overleven op je eigen km2, is een goed voorbeeld […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: