About

Veel films en boeken gaan er over, het einde van onze beschaving en de mensen die dat hebben overleefd. Deze verhalen hebben mij altijd erg aangesproken, maar in hoeverre zijn ze realistisch? Kan zoiets echt gebeuren?

Ik hoop door middel van het schrijven van dit blog inzicht te krijgen in hoe groot de kans is dat zoiets gebeurt en hoe we daarna verder moeten. Wat zijn onze zwaktes en is er iets wat ons fataal kan worden? En wat moet je doen om het ineenstorten te overleven?

Ik wil dit vooral uitzoeken door middel van interviews en research omdat deze kant van de journalistiek mij het meest trekt: interessante mensen spreken aan de ene kant, en een veelvoud aan bronnen naast elkaar leggen aan de andere kant.

Mijn nieuwsgierigheid naar hoe dingen werken is een kracht die ik in mijn journalistieke carrière wil blijven gebruiken. Mijn droom is om mensen van allerlei pluimage te interviewen over hun expertise en op die manier telkens zelf wat bij te leren. Het liefst zou ik dit doen in een (eigen) radioprogramma, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik dit niet zou willen voor de tv of een geschreven medium.

Mijn naam is Thomas van Zwol, student journalistiek aan de HU. Ik ben een film- en serieliefhebber, heb een voorliefde voor radio en documentaires, ben een perfectionist, word blij als ik nieuwe dingen leer en hou er van om te filosoferen en met taal te spelen.

 

Contact opnemen met mij is uiteraard mogelijk: @thomasvanzwol of t.j.vanzwol [at] gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: